Въпреки хилядите отрицателни становища “, каза в Хоризонт до обед“ 

...
Въпреки хилядите отрицателни становища “, каза в Хоризонт до обед“ 
Коментари Харесай

Мария Лалева: Планът за застрояване на Карадере продължава



" Въпреки хилядите негативни мнения “, сподели в „ Хоризонт до обед “  Мария Лалева от организацията - " Да спасим Карадере ".

„ Искаме среща с представители на Министерство на регионалното развитие, декларирали сме го от седмици. е редно да бъде разискван и с неправителствените организации като нас и да се подхващат по-съществени ограничения по случая. Защото сега ни се показва концепцията на община Бяла за общия организационен проект, която планува застрояване действително на Карадере “, напомни още веднъж Лалева.

От организацията смятат, че този Общ устройствен план стъпва върху така наречен ПУБ Бяла – Север, който урбанизира територията:

„ По този въпрос районното министерство може да предприеме действителни дейности “, сподели още еколожката.

" Крайно време е страната ни да преприеме ограничения за възобновяване на законността, тук имаме една девствена природа, която може да стъпи на една естествена и законова основа. Териториите на Карадере са аграрни и горски земи, които в този момент са урбанизирани. Тези земи са нанесени в кадастъра по този начин, че те са в действителност урбанизирани. Това е недостатък, там има фактическа неточност, която би трябвало бъде поправена. Защото има изтекла смяна на предназначението на земеделските земи, няма стартирано строителство и цялото това нещо би трябвало да бъде още веднъж отразено в кадастъра. Чак тогава проектантът, който прави съответния план да стъпи на база на новото нанасяне в кадастъра ", счита Лалева.

" Това обаче е един доста дълъг развой и може да бъде иницирано от държавните институции, сподели още тя.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР